Interview Boudie

Initiatiefnemer en eigenaar van Incubator Breda is NV BrIM Breda, uitvoeringsorganisatie van Gemeente Breda. Boudie Hoogedeure is directeur van NV BrIM Breda en vanaf het begin enthousiast en bevlogen betrokken bij de realisatie van Incubator Breda.

Waarom een Incubator in Breda?

In vervolg op het succesvolle project Business Coach Breda heeft de politiek de opdracht gegeven aan economische zaken van gemeente Breda om een bijdrage te leveren aan het creëren van 250 huisvestingsplaatsen in Breda. Een groot aantal, soms noodgedwongen, ZZP-ers zijn de laatste jaren in Breda gestart. Om deze groep succesvol te laten zijn, is er door slim samenwerken met een aantal partijen in Breda een coaching programma opgestart. Onderdeel hiervan is het aanbieden van geschikte huisvestingsmogelijkheden aan die starters die de keukentafel of de slaapkamer zijn ontgroeid. Een plaats met professionele uitstraling waar met fatsoen een klant ontvangen kan worden. Als dit dan ook nog in een gebouw gerealiseerd kan worden met meerdere gelijkgestemden, kan men elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren en wie weet ontstaan er creatieve, innovatie nieuwe samenwerkingsverbanden.

Waarom in een schoolgebouw?

Gemeente Breda beschikt over een aantal leegstaande panden die door de nieuwe functie van bedrijfsverzamelgebouw nieuw leven ingeblazen krijgen. Het voormalig schoolgebouw de Keysersmolen leent zich hiervoor bij uitstek.

Wat maakt Incubator Breda zo uniek?

Het onderscheidende vermogen ten opzichte van andere vergelijkbare bedrijfsverzamelgebouwen, is dat het hier gaat om het aanbieden van tijdelijke huisvesting in een inspirerende omgeving. Met de aanwezigheid van Starterslift en Business Coach Breda beschikt de ondernemer over maximale support om in drie jaar te door te groeien als succesvol levensvatbare onderneming om de stap naar de commerciële markt te kunnen maken. Het is dus duidelijk meer dan alleen flexibel en voordelige m2 aanbieden. Het gaat hier om een broedplaats om in 3 jaar te kunnen groeien om zelfstandig uit te kunnen vliegen.

Vandaar dat er aan de poort een speciaal selectiecomité is die bepaalt in hoeverre de starter met een huisvestingsvraag ook daadwerkelijk past in dit concept.

Waarom zou men zich hier willen vestigen?

De belangrijkste reden is de stimulerende omgeving. Incubator Breda biedt maximale mogelijkheden om succesvol groot te worden. Als je het pand binnenloopt voel je de positieve energie en ondernemersgeest. Hier gebeurt het.

Wat zou jij de startende ondernemers willen meegeven?

Blijf niet te lang hangen in theoretische modellen, maar ga op basis van boerenverstand gewoon aan de slag. Er zijn zoveel kansen, je moet ze wel willen zien en durven oppakken.