Incubator Breda volledig verhuurd

Binnen 3 maanden na de opening van Incubator Breda is het hele gebouw verhuurd. Daarmee zijn in korte tijd alle 16 werkunits gevuld. De Bredase Investeringsmaatschappij (BrIM) biedt op de locatie, samen met Starterslift en Business Coach Breda, mogelijkheden voor coaching, workshops en netwerken. Zo worden de ondernemers in drie jaar tijd klaargestoomd om de stap naar de commerciële markt te kunnen maken.

Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen: “Het is duidelijk dat we hier in een behoefte voorzien. Het is een plek die laagdrempelig is, waar starters elkaar ook kunnen helpen en stimuleren. En van toegevoegde waarde is de ondersteuning vanuit Starterslift en Business Coach Breda. Dat zorgt voor een mooie kruisbestuiving. Goed om dit soort ontwikkelingen in de stad voort te zetten”.

In juni 2013 opende Cees Meeuwis samen met zijn collega-wethouders Bob Bergkamp en Saskia Boelema Incubator Breda. Een bedrijfshuisvesting voor starters in een inspirerende omgeving. Er hebben zich inmiddels meer dan 10 bedrijven gevestigd in het gebouw in verschillende branches, waaronder een developmentbedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van videogames, een marketingbureau, maar ook een gastouderbureau en een bedrijf dat voor senioren allerlei diensten organiseert.

Met het vooruitzicht dat bedrijven in principe na 3 jaar door moeten stromen, wordt een wachtlijst aangelegd voor starters die zich nu aanmelden. Een wachtlijst die ook ingezet kan worden bij mogelijke vergelijkbare incubatorinitiatieven elders in de stad. Daarnaast bestaat het idee voor een uitbreiding van Incubator Breda met 10 werkunits op de zolder.

De komst van Incubator Breda heeft een positieve uitstraling op de buurt en voldoet aan de doelstelling om meer bedrijfshuisvesting te realiseren in de wijk. Er hebben zich ook veel zzp-ers aangemeld vanuit de wijk Heuvel. Niet alleen als potentiële kandidaat om zich in de Oranjeboomstraat te vestigen, maar ook als samenwerkingspartner van één van de bedrijven in Incubator Breda.

De incubator heeft als doel het stimuleren van startende ondernemers en hen te begeleiden op weg naar de commerciële markt. BrIM heeft de ontwikkeling van de incubator begeleid en aansluiting gezocht bij de invulling van leegstaand vastgoed in Breda. Naast het aanbieden van huisvesting in de vorm van uitgifte, verkoop van bedrijventerreinen en bemiddeling van nieuwkomers in bestaande panden is de begeleiding van dit soort innovatieve projecten zoals Incubator Breda een nieuwe taak van de BrIM.

Bron: Gemeente Breda, www.breda.nl